1115 New Holland machines en werktuigen te koop

New Holland is opgericht in 1895 in New Holland Pennsylvania. The New Holland Machine Company zoals het huidige New Holland toen voluit heette specialiseerde zich vanaf dag één in de fabricage van agrarisch materiaal inclusief tractoren, zaaimachines en oogst machines.

Nadat eerst in de jaren 70 de Sperry Corporation en later de Ford Motor Company in 1986 hun aandeel in het huidige New Holland hadden genomen werd het in 1991overgenomen door het bekende FiatAgri.

Onder de vlag van Fiat groeide New Holland uit tot een full line producer. Een wereldspeler in niet alleen de tractoren markt maar ook in oogstmachines.

In 1999 werd New Holland onderdeel van CNH Global,  een bedrijf destijds voor een groot deel eigendom van Fiat Industrial.  Inmiddels is New Holland volledig onderdeel van CNH Global en een wereldspeler van formaat.

New Holland is momenteel gevestigd en vertegenwoordigd in 170 landen. Kijken we naar Nederland dan zien we dat New Holland al jaren het best verkochte merk is onder loonwerkers.

Rond 2016 werden nieuwe modellen ingevoerd, met een andere nummering op de motorkap. Het eerste cijfer geeft de zwaarte van de tractor aan, de laatste 2-3 cijfers geven het vermogen van de motor inclusief de booster.

De booster geeft extra vermogen bij zwaar trekwerk. Als er een S achter de 2 cijfers staan houd dit het vermogen zonder boost in en is er ook geen boost verkrijgbaar. Alle motoren voldoen aan de Tier 4B final uitlaatgasnormen.

Kijken we puur naar de tractoren dan praten we bij New Holland over types variërend van de T4 tot de New Holland T9 serie. De laatste is de meest zware serie Tractoren. Deze zware jongens worden vooral gebruikt in landen met zeer grote velden in de akkerbouw, zoals U.S.A., Oekraïne, enz.

Op het gebied van oogstmachines is New Holland een absolute expert. New Holland stuntte enkele jaren geleden met een verpletterend wereldrecord: met 797,656 ton tarwe geoogst in 8 uur verbeterde New Holland Agriculture het vroegere record met maar liefst 120 ton.

's Werelds krachtigste maaidorser, de New Holland CR10.90 met 653pk, heeft opnieuw het wereldrecord behaald en daarmee een volledig nieuwe standaard bepaald voor de sector. “Dit record is een demonstratie van de ongeëvenaarde capaciteit en productiviteit van de CR10.90”, aldus Hedley Cooper, Hoofd van Harvesting Product Management, “vooral als je bedenkt dat het bestaande record van 675,84 ton al na 6 uur en 36 minuten werd verbroken! ”

Al met al een wereld speler van formaat, New Holland staat bij ons in Nederland bekend om de uitmuntendheid van machines voor algemeen gebruik met middelhoog vermogen.

Sorteren

Verfijn op

MeerMinder Collapse indicator
TOP